Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сладка баница с халва и орехи

Сладка баница с халва и орехи

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Сладка баница с халва и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Наречете ни лакомници, но ние без свян ще си отрежем второ и трето парче от тази уникална баница с халва и орехи"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • тахан халва - 200 г
  • орехи - 2 ч.ч смлени
  • масло - 200 г стопено
  • за сиропа
  • захар - 3 ч.ч
  • вода - 3 ч.ч
  • мандарини - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа смлените орехи и натрошете тахан халвата на ситно, разбъркайте сместа.

Намажете тава с масло, сложете една кора на дъното, намажете и нея с масло, сложете трета, поръсете със сместа, отгоре поставете друга кора, намажете с масло, сложете втора, пак намажете и покрийте с трета която поръсете с ореховата смес.

Така процедирайте до изчерпване на корите, като две мажете с масло и захлупвате с трета, на която слагате орехи и халва. Най-отгоре завършете баницата с две кори, без да слагате орехи.

Нарежете на парчета и залейте с останалото масло. Загрейте фурната на 180 градуса и печете до златисто за около 25 мин. Извадете и оставете да се охлади.

Направете сиропа, като смесите водата и захарта, сложете на котлона и кипнете, разбъркайте за да се разтвори захарта, настържете кората на една мандарина, сипете и сока ѝ.

Добавете две прахчета ванилия и разбъркайте, оставете да поври до получаване на захарен сироп.

Охладената сладка баница полейте с горещия сироп и оставете на хладно да се сиропира за поне 6 часа.

Страхотна Сладка баница с халва и орехи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: