Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Баница с домашни кори и ябълки

Баница с домашни кори и ябълки

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
27/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
140 мин.
Порции
16
"Страхотна сладка баница с ръчно точени кори - кой иска да си направим такава за закуска?"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • сол - 30 г
  • олио - 150
  • мас - 150 г
  • ябълки - 500 г почистени
  • галета - 150 г
  • захар - 250 г
  • пудра захар - 50 г
  • канела
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За корите:

Тестото се замесва от брашното, солта, 50 мл олио и водата, като подобрител може да се сложи 10 мл оцет. Тестото трябва да е с температура 18-20 градуса. След замесване трябва да отлежи около 30 минути.

Тестото се разделя на късове с тегло 120 г, които след окръгляване се нареждат в тава, като предварително се намазват с мазнина, представляваща смес от 50 мл олио и 50 г свинска мас.

Оставят се да отлежат около 1 час. През това време те добиват еластичност.

Готовите листове тесто се разточват на питки, намазват се с олио и отлежават 20-30 минути. От всяка питка се формира тънък прозрачен лист.

Плънката:

Ябълките се настъргват на ренде, прибавя се захарта, галетата и канелата и сместа се разбърква до хомогенизиране. Нареждат се кори и се слага от сместа. Поръсва се с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: