Начин на приготвяне
За корите:
Тестото се замесва от брашното, солта, 50 мл олио и водата, като подобрител може да се сложи 10 мл оцет. Тестото трябва да е с температура 18-20 градуса. След замесване трябва да отлежи около 30 минути.
Тестото се разделя на късове с тегло 120 г, които след окръгляване се нареждат в тава, като предварително се намазват с мазнина, представляваща смес от 50 мл олио и 50 г свинска мас.
Оставят се да отлежат около 1 час. През това време те добиват еластичност.
Готовите листове тесто се разточват на питки, намазват се с олио и отлежават 20-30 минути. От всяка питка се формира тънък прозрачен лист.
Плънката:
Ябълките се настъргват на ренде, прибавя се захарта, галетата и канелата и сместа се разбърква до хомогенизиране. Нареждат се кори и се слага от сместа. Поръсва се с пудра захар.