Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки крилца глазирани в кола

Пилешки крилца глазирани в кола

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пилешки крилца глазирани в кола
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
19/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Лъскави и вкусни сладко-солени крилца аламинут. Лесни дори за хора без готварски умения"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 тарелка
  • кока - кола - 300 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • бульон - 1/2 кубче
  • олио - 30 мл
  • сусам - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е изключително лесна и подходяща, когато бързате, а искате нещо различно. Крилцата се измиват и се запържват от двете страни до зачервяване в олиото. Когато са готови, изливате олиото и заливате крилцата с колата и соевия сос.

Добавяте бульончето и обръщате крилцата от време на време, за да стигне колата и до двете им страни. Когато колата поизври, започва да се получава гъст сос. Добре е тогава да добавите сусама и да разклащате тигана, така че семенцата да полепнат по месото и в същото време крилцата да оберат всичкия сос от тигана.

Махате от котлона, когато по дъното няма сос, а целият е върху пилешкото. Получава се много приятна сладко-солена комбинация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Може да стават супер бързо и лесно и може да са наистина страхотно вкусни, но по мое мнение колата не става нито за пиене нито за готвене..
19.10.2016 13:40
1
Покажи всички подкоментари