Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Подлютени пилешки крилца

Подлютени пилешки крилца

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Подлютени пилешки крилца1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Открихме идеалното меню за парти с приятели, но ще ви го кажем, само ако поканите и нас!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг пилешки крилца
  • соев сос - 1/4 ч.ч.
  • кетчуп - 1/2 ч.ч.
  • джин - 2 с.л.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки счукан
  • мазнина - 1 с.л. олио
  • чили сос - 1 ч.л. табаско
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки за маринатата и в нея оваляйте хубаво крилцата. Оставят се да престоят в хладилника 2-4 часа.

Изваждат се, нареждат се в тава и се слагат в силна фурна.

Пекат се около 15-20 минути, обръщат се и се заливат равномерно с остатъка от маринатата.

Допичат се докато добият тъмно кафява коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Сготвени така с тази марина крилцата стават много вкусни и пикантни.
26.04.2016 15:39