Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Варени яйца в сос

Варени яйца в сос

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Варени яйца в сос
Снимка: Monika Ivanova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
27 мин.
Порции
1
"Когато варените яйца ви струват сухи...опитайте това предложение!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • доматен сос - 50 мл.
  • лук - 2 - 3 перца зелен
  • масло - 20 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • кашкавал - 30 г
  • сирене - 30 г
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
  • сминдух
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се сваряват, белят се и се режат на парчета по дължина. Перцата зелен лук нарязвате и слагате в доматения сос. Изсипвате на дъното на гювече, редите яйцата отгоре и поръсвате с малко сол и риган.

От брашното, маслото и млякото заедно с малко сол и индийско орехче направете сос Бешамел. Залейте яйцата и наредете най-отгоре кашкавал и сирене. Пече се на 250 градуса за около 12 минути или докато кашкавалът се запече.

При сервиране може да поръсите с шарена сол. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добринка Петкова
Добринка Петкова
Много вкусно ястиеИмам подобна рецепта,само че аз задушавам лука и чесъна,добавям патладжан,чушки и домати и оставям соса да се посгъсти.След това го разпределям в гювечета,като слагам и сирене,подреждам яйцата,заливам с бешамела и поръсвам с кашкавал.
20.10.2016 08:30
4
1
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много интересно предложение, бих го опитала :)
19.10.2016 18:57
2