Начин на приготвяне
Тесто: Яйцата се разбиват заедно със захарта до разтопяване. После се добавят олио и портокалов сок. Брашното се смесва със содата и ванилията и тогава се добавя постепенно, колкото поеме. Изсипва се сместа в намаслена тава и се пече във фурна на 175 градуса. След като бъде готов, а се оставя да се охлади напълно и се разрязва на 3 блата.
Сметанова глазура:
Сметаната се разбърква с прясното мляко докато бъде напълно готова.
Какаов крем:
Продуктите за крема, с изключение на последните два, се слагат в тенджера и се варят, докато се получи гъста смес. Вдига се от огън и се добавя нутеллата, разбърква се, докато се разтопи. Когато сместа се поохлади, малко се добавят 3 с.л. от приготвената сметанова глазура. Разбърква се с миксер до получаване на гладка смес.
Вземаме единия блат и го поставяме върху подходяща основа-тава, хартия, тепсия- намазваме с 1-2 с.л. нескафе и какаов крем. Слага се втория блат като процедурата се повтаря. Слага се третия блат, който се намазва с нескафе и обилно със сметановата глазура. Отстрани до половината се маже с какаов крем, а другата половина със сметана. Украсата е на воля- шоколадови пръчици, настърган шоколад и т.н.
P. S. С помощта и по рецепта на дългогодишна приятелка.