Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Празнична торта с кафе и портокалов сок

Празнична торта с кафе и портокалов сок

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Празнична торта с кафе и портокалов сок
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
20/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Торта, с която дори понеделник е празник. Да ви е сладко, приятели"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • портокали - 1 ч.ч. сок
  • сода бикарбонат - 1 - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - колкото поеме
  • за какаовия крем
  • прясно мляко - 2 - 1/2 в.ч.
  • захар - 1/2 в.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • шоколад - 2 с.л. нутела
  • сметанова глазура - 3 с.л.
  • за сметановата глазура
  • сметана - 1 пакет ванилова
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • за сиропиране
  • инстантно кафе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Яйцата се разбиват заедно със захарта до разтопяване. После се добавят олио и портокалов сок. Брашното се смесва със содата и ванилията и тогава се добавя постепенно, колкото поеме. Изсипва се сместа в намаслена тава и се пече във фурна на 175 градуса. След като бъде готов, а се оставя да се охлади напълно и се разрязва на 3 блата.

Сметанова глазура:

Сметаната се разбърква с прясното мляко докато бъде напълно готова.

Какаов крем:

Продуктите за крема, с изключение на последните два, се слагат в тенджера и се варят, докато се получи гъста смес. Вдига се от огън и се добавя нутеллата, разбърква се, докато се разтопи. Когато сместа се поохлади, малко се добавят 3 с.л. от приготвената сметанова глазура. Разбърква се с миксер до получаване на гладка смес.

Вземаме единия блат и го поставяме върху подходяща основа-тава, хартия, тепсия- намазваме с 1-2 с.л. нескафе и какаов крем. Слага се втория блат като процедурата се повтаря. Слага се третия блат, който се намазва с нескафе и обилно със сметановата глазура. Отстрани до половината се маже с какаов крем, а другата половина със сметана. Украсата е на воля- шоколадови пръчици, настърган шоколад и т.н.

P. S. С помощта и по рецепта на дългогодишна приятелка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: