Начин на приготвяне
Ваниловият пудинг се приготвя, както е по рецептата на опаковката.
В една тенджерка отделих част от него и вътре изсипах портокаловия сок.
Изравних леко температурата на сока, сипвайки в купичката малко от горещия пудинг, тъй като има голяма вероятност кремът да се пресече.
Преди да сваля от котлона, добавих разтворения и разтопен желатин /аз го слагам, за да стегне хубаво и да може да се реже на хубави парчета/.
Желатин слагам и в двете смеси.
Във формата за кекс изсипах първо малко от портокаловия пудинг и го сложих във фризера за 15 мин, за да стегне.
След това сложих цели бисквити и така и с другите три пласта.
Получи се страхотна желирана бисквитена торта, която накрая украсих с шоколадови пръчици.
Източник на тази бисквитена торта с портокалов сок: Toshka Ivanova - Българските ястия и рецепти