Патица с портокалов сок

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Патица с портокалов сок
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
265 мин.
Порции
8
"Разбира се, че с портокалов сок - за да стане вкусна патицата, трябва задължително да се приготви по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр., 3 - 4 кг
  • портокали - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 60 г
  • бульон - 200 мл пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме патицата.

Натъркваме я много добре с половинка нарязан портокал, отвън и отвътре.

Разбъркваме солта с черния и червения пипер и също натъркваме патицата много добре навсякъде.

Слагаме патицата в тава, добавяме пилешкия бульон и сока на 1/2 портокал, върху гърдите ѝ нареждаме резени масло.

Покриваме патицата с алуминиево фолио и я печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 20 минути, после намаляваме фурната на 160 градуса и печем около 3.5-4 часа, в зависимост от големината ѝ.

30-40 минути преди края на печенето махаме фолиото, за да може месото да се запече и да получи златиста и хрупкава коричка.

По време на печенето поливаме печената патица с образувалия се сос.

Патицата с портокалов сок е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: