Начин на приготвяне
Пуйката внимателно се съблича от скелета, като се отрязват крилата и долните бутчета. Трите вида кайма заедно с всички подправки се омесват добре. Месото от пуйката се оформя като торба, като се зашива и си оставя отвор за пълнене. Пълни се, като се слагат вътре изрязаните парчета месо, каймата с подправките и сварените яйца.
Отворът се зашива. Поставя се в тавичка с хартия за готвене. Сипва се 1 чаша червено вино и 1 чаша вода. Намазва се с масло, сол, червен пипер. Покрива се със зелевите листа, отгоре хартия за печене и се запечатва с фолио.
Може да се пече и в гювеч, като под капака се слага хартия за печене. Пече се 4 ч. на 150 градуса. Реже се като руло и се поднася с подходяща гарнитура.