Пуйка плакия

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пуйка плакия1 / 2
11/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 кг от млада пуйка
  • моркови - 2 броя
  • целина - 1/2 глава
  • лук - 5 глави
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • дафинов лист - 1 брой
  • черен пипер - 15 зърна
  • мазнина - 6 с.л.
  • брашно - 1 с.л. равна
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • домати - 4 - 5 броя
  • лимони - няколко резена
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пуешкото месо на порции, залейте го с гореща вода и го сложете да се вари. След като заври, посолете и добавете нарязаните моркови, целина.

Оставете да се готви и след 15-20 минути прибавете нарязания на филийки лук, дафиновия лист, скилидките чесън, черния пипер и мазнината.

Оставете ястието да ври на слаб огън, докато пуешкото поомекне. След това прехвърлете в тавичка и разбъркайте с брашното, размито във виното. Добавете и нарязаните домати, лимоновите резенчета и малко сол.

Сложете ястието да се изпече до готовност в умерено силна фурна. Поднесете пуйката плакия студена, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: