Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Чорба от свински кости със зеленчуци

Чорба от свински кости със зеленчуци

Чорба от свински кости със зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вкусна чорба, която сгрява душата"

Необходими Продукти

  • свински кости - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • сол
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските кости и ги сварете в тенджера под налягане, докато месото започне лесно да се отделя от костта.

Отстранете костите и сложете месото в подходяща тенджера. Почистете моркова и лука и ги нарежете на малки кубчета.

Обелете и картофите, измийте ги и нарежете и тях на дребно.

Добавете зеленчуците към месото. Сипете олиото. Прецедете бульона и го сипете към останалите продукти.

Доварете свинската супа, докато омекнат зеленчуците. Овкусете със сол и черен пипер.

Чорбата от свински кости със зеленчуци е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: