Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Яхния от грах и свински кости

Яхния от грах и свински кости

Яхния от грах и свински кости
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Нищо не сгрява така, както една яхния с грах и свински кости"

Необходими Продукти

  • свински кости - 1200 г.
  • грах - 400 г от консерва
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • магданоз
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сверете свинските кости предварително и отделете месото. Задушете лука в олиото, като преди това сте го обелили и нарязали на ситно.

Добавете обелените и счукани скилидки чесън и червения пипер. Сложете обезкостеното месо и разбъркайте. Запържете за около 5 минути. Добавете консервата грах и 1 ч.ч. костен бульон.

Гответе на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Разбийте брашното с малко вода, да се получи кашичка. Сгъстете ястието с кашичката. Овкусете със сол и черен пипер. Поръсете яхнията с магданоз преди сервиране.

Яхнията от грах и свински кости е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: