Много шоколадова торта

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
22/12/2019
"Шоколадова, още по-шоколадова, много шоколадова торта за любители на сладичкото "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 512
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шоколадова Торта

Начин на приготвяне

За блатовете ви трябват две форми с еднакви размери- 24, 26 см. Пресейте сухите състави в купа. Яйцата разбийте с олиото и млякото.

Сипете тази смес при сухите състави, добавете водата и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна смес.

Намажете формите с малко олио и разделете получената смес в двете форми.

Печете на 180 градуса за 35 минути до суха клечка, извадете, сложете върху метална скара и охладете. За крема разбийте в купа маслото с пудра захар и какао.

Сложете ванилия, течния шоколад и млякото. Разбийте до получаване на крем.

Сложете един блат върху чиния, намажете със сладко от череши, сложете половината крем, покрийте с другия блат, намажете с останалото сладко и намажете с останалия крем, като покриете и страните на тортата.

Оставете в хладилник да стегне. Извадете, поръсете с шоколадови пръчици и декорирайте шоколадовата торта с бита сметана и плодове.

Много шоколадовата торта е за истински шоко маниаци.

Метална щипка за торти и сладки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална щипка за торти и сладки
11.99 лв.
Виж ››

Стилна и много удобна щипка за сладки, която ще бъде перфектния завършек за богато отрупания поднос с изкушения за вашите гости. Металната щипка може да се използва и за поднасяне на парче торта.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар