Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват заедно със захарта на сняг. Към тях се добавят пресятото брашно и содата. Разбърква се с помощта на сладкарска шпатула.
Прибавят се орехи и отново се бърка леко, за да не спаднат белтъците. Получената смес се сипва в тавичка (моята е 20 см) и се пече на 180 градуса до готовност.
Заделените жълтъци се стоплят на водна баня заедно с пудрата захар, като се бърка непрекъснато. Щом течността започне да се сгъстява и да добива консистенция на крем, съдът се сваля от котлона и се оставя да се охлади настрана.
Маслото трябва да бъде със стайна температура. Разбива се, най-добре с миксер, и към него се добавя сместа с жълтъците.
Върнете се към блатовете, които могат да са 2 или 3 бр., аз ги разрязах на 2. Между тях разпределете яйчения крем.
Върху втория блат се изсипва разтопен на водна баня шоколад, който е предварително охладен.
Готовата орехова торта трябва да се прибере в хладилник, за да стегне. Половин час е достатъчен.
След това орехово-шоколадовата торта с много крем е готова за хапване!