Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите до прахообразно състояние или смелете в блендер. Сложете в купа, сипете маслото и какаото.
Размесете сместа до получаване на бисквитено тесто. Сложете в тавичка, покрийте дъното и, с ръка натиснете, така че да се получи бисквитен блат.
Сложете в хладилник да се охлади и стегне. Разтворете желатина в малко студена вода и оставете да набъбне.
Сложете в купа цеденото мляко, сметаната и захарта и разбъркайте. Разтворете набъбналия желатин на водна баня, оставете леко да се охлади и изсипете в млечната смес.
Обелете бананите и ги нарежете на колелца, добавете и тях в купата и разбъркайте.
Извадете тавата от хладилника, сипете млечната смес.
Отцедете прасковите от компота и ги сложете в тавичката. Охладете десерта в хладилник за 12 часа да стегне, след което нарежете на парчета.
Млечният десерт с плодове е много сполучлив.