Пържени пилешки банички

22/12/2019
"Започни деня с вкусни пилешки банички за закуска!"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 388
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се първо плънката за баничките. В купа се натрошава сиренето. Пилешкото месо се нарязва на малки кубчета, перата пресен лук също се нарязват. Смесваме с белтъка нарязаните продукти.

В киселото мляко се разбърква содата за хляб и брашното. Сипва се при останалите продукти и се разбъркват добре.

В дълбока чиния разбиваме яйцата с прясното мляко и щипка сол. Вземат се две кори и се срязват през средата на две.

Първата се намазва леко с олио, върху нея сложете втората половинка от корите. Отгоре слагаме супена лъжица от плънката и краищата се подвиват навътре, навива се на плик.

Така се оформят и останалите банички. Загрява се олиото. Потапяме баничките в панировката и пържим на слаб огън, за да не изгорят - при мен на 3 степен на котлона.

Изваждат се върху салфетка, за да попие мазнината.

Сервираме пържените пилешки банички за закуска.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар