Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Пържени пилешки банички

Пържени пилешки банички

Пържени пилешки банички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Започни деня с вкусни пилешки банички за закуска!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр.
  • олио - 20 мл за
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
  • за плънката
  • сирене - 100 г
  • пилешко месо - 100 г сварено или печено
  • яйца - 1 бр. белтък
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.л.
  • лук - пресен пера
  • за паниране
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се първо плънката за баничките. В купа се натрошава сиренето. Пилешкото месо се нарязва на малки кубчета, перата пресен лук също се нарязват. Смесваме с белтъка нарязаните продукти.

В киселото мляко се разбърква содата за хляб и брашното. Сипва се при останалите продукти и се разбъркват добре.

В дълбока чиния разбиваме яйцата с прясното мляко и щипка сол. Вземат се две кори и се срязват през средата на две.

Първата се намазва леко с олио, върху нея сложете втората половинка от корите. Отгоре слагаме супена лъжица от плънката и краищата се подвиват навътре, навива се на плик.

Така се оформят и останалите банички. Загрява се олиото. Потапяме баничките в панировката и пържим на слаб огън, за да не изгорят - при мен на 3 степен на котлона.

Изваждат се върху салфетка, за да попие мазнината.

Сервираме пържените пилешки банички за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: