Начин на приготвяне
Приготвя се първо плънката за баничките. В купа се натрошава сиренето. Пилешкото месо се нарязва на малки кубчета, перата пресен лук също се нарязват. Смесваме с белтъка нарязаните продукти.
В киселото мляко се разбърква содата за хляб и брашното. Сипва се при останалите продукти и се разбъркват добре.
В дълбока чиния разбиваме яйцата с прясното мляко и щипка сол. Вземат се две кори и се срязват през средата на две.
Първата се намазва леко с олио, върху нея сложете втората половинка от корите. Отгоре слагаме супена лъжица от плънката и краищата се подвиват навътре, навива се на плик.
Така се оформят и останалите банички. Загрява се олиото. Потапяме баничките в панировката и пържим на слаб огън, за да не изгорят - при мен на 3 степен на котлона.
Изваждат се върху салфетка, за да попие мазнината.
Сервираме пържените пилешки банички за закуска.