Начин на приготвяне
Разточете леко тестото в кръгла форма, така че да е по-голямо от диаметъра на формата, в която ще печете. Намажете тортена форма с падащ ринг с масло.
Сложете тестото, така че да покрие дъното и стените ѝ. С вилица направете няколко бода по дъното, така че при печене да не се надуе.
Сложете хартия за печене отгоре, добавете бобови зърна за тежест и сложете в загрята фурна на 200 градуса за 7 минути до лек златист цвят. Извадете махнете хартията и оставете да се охлади напълно.
Направете крема, като в купа разбиете яйцата със захарта, добавете млякото, брашното и ванилията.
Ароматизирайте със сока на един портокал и изсипете сместа във тефлонова тенджерка или касерола.
Загрейте сместа на котлона и оставете да кипне, сложете маслото и започнете да бъркате непрекъснато до образуване на гъст крем.
Махнете и оставете да се охлади. Изсипете крема във формата.
Оставете крема да стегне, след това махнете ринга и украсете крем питата с парчета портокал, поръсете с пудра захар.
Кремката с портокали е страхотен десерт.