Кремка с портокали

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Кремка с портокали
Снимка: Сия Рибагина
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Традицията повелява всяко вкусно ястие да завършва с още по-вкусен десерт"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г охладено
  • за крема
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 600 мл
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • портокали - 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете леко тестото в кръгла форма, така че да е по-голямо от диаметъра на формата, в която ще печете. Намажете тортена форма с падащ ринг с масло.

Сложете тестото, така че да покрие дъното и стените ѝ. С вилица направете няколко бода по дъното, така че при печене да не се надуе.

Сложете хартия за печене отгоре, добавете бобови зърна за тежест и сложете в загрята фурна на 200 градуса за 7 минути до лек златист цвят. Извадете махнете хартията и оставете да се охлади напълно.

Направете крема, като в купа разбиете яйцата със захарта, добавете млякото, брашното и ванилията.

Ароматизирайте със сока на един портокал и изсипете сместа във тефлонова тенджерка или касерола.

Загрейте сместа на котлона и оставете да кипне, сложете маслото и започнете да бъркате непрекъснато до образуване на гъст крем.

Махнете и оставете да се охлади. Изсипете крема във формата.

Оставете крема да стегне, след това махнете ринга и украсете крем питата с парчета портокал, поръсете с пудра захар.

Кремката с портокали е страхотен десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: