Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Карамелизирани смокини с ядки

Карамелизирани смокини с ядки

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Карамелизирани смокини с ядки
Снимка: Monika Ivanova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Лесен, но неустоим десерт, с който ще впечатлите гостите си."

Необходими Продукти

  • смокини - 10 бр.
  • масло - 30 г
  • орехи - 10 бр. ядки
  • мед - 1 с.л.
  • Добавки
  • сладолед
  • бисквити
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете сух тефлонов тиган и запечете на него ядките. Нужни са не повече от минута - две и те са готови. Оставете ги в купичка за по-късно.

Използвайте презрели и омекнали смокини, за да са по-сочни и сладки. Режете ги на две или ако са по-малки може и цели и ги слагате в тефлоновия тиган заедно с маслото. Обръщате ги докато придобият лек загар, след което добавяте и меда.

Той ги карамелизира бързо, така че не бива да ги оставяте- наблюдавайте ги, обърнете още веднъж и разтръскайте тигана, така че всичко да полепне по смокините.

Сервирайте, като върху бисквита поставите по една карамелизирана смокиня, в която сте сложили ядка.

В съчетание със сладолед, смокинята, ядката и бисквитата правят една перфектна хапка.

Може да използвате орехи, бадеми, лешници или какъвто вид ядки харесвате.

Карамелизираните смокини с ядки са много сполучлив десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: