Начин на приготвяне
Разбийте белтъците на сняг, като добавите половината захар, когато започне да се сгъстява.
В друга купа разбийте жълтиците с станалата захар. Смесете орехите, ванилията и галетата. С помощта на шпатула смесете белтъците, жълтъците и сместа с орехите. Изсипете блата във форма и изпечете на 180 градуса за 20 минути.
За крема разбийте сметана с ванилията. Добавете с помощта на шпатула консервата дулсе де лече.
Сглобете тортата, като върху готовия охладен блат сложите карамелизирани ядки и всичкия крем отгоре.
Загладете и оставете в хладилника, за да стегне.
Направете глазура от сметаната, шоколада и маслото, като сложите всичко на котлона да се разтопи и стане на гладък крем.
Готовата охладена торта залейте с леко охладения шоколадов крем. Покрийте страните на тортата с карамелизирани ядки.
Тортата с Дулсе де лече и карамелизирани ядки е готова.