Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Тарт със смокини, прошуто, синьо сирене и ядки

Тарт със смокини, прошуто, синьо сирене и ядки

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Тарт със смокини, прошуто, синьо сирене и ядки
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бутертесто - 200 г
  • смокини - 150 г зрели
  • прошуто - 50 г
  • синьо сирене - 30 г
  • орехи - 20 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • мащерка - прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тестото върху плитка правоъгълна тава с хартия за печене. Намажете с жълтъка навсякъде.

Нарежете смокините на полумесеци и ги разпределете върху тестото, като не ги слагате по самите краища.

Сложете прошутото, което сте накъсали на малки парчета. Поръсете с натрошено синьо сирене и орехови ядки.

Печете тарта в загрята фурна на 180 градуса, докато бутер тестото стане златисто.

Извадете го от фурната и поръсете с листенца прясна мащерка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: