Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Нестандартна баница

Нестандартна баница

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Нестандартна баница
Снимка: Сия Рибагина
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Традициите не са това, което бяха, но и новите си ги бива - опитайте тази нестандартна баница и ще се съгласите с нас"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • бакпулвер - 10 г
  • сирене - 300 г
  • масло - 100 г
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете половината от маслото, останалото отделете настрани. Разбийте яйцата в купа, добавете киселото мляко, бапулвер и прясното мляко. Натрошете сиренето в купата и разбъркайте сместа.

Вземете една кора, намажете я с масло и я прегънете на две по дължина, така че да се получи правоъгълник във формата, в която ще печете. Вземете кексова продълговата форма, намажете с олио дъното и нейните страни.

Сложете прегънатата кора, намажете отгоре с масло, нагънете втора кора по същия начин и я сложете във формата върху другата. Поръсете корите с част от плънката.

Следват пак кори, едната мажете с масло, прегъвате на две, слагате върху плънката във формата, намазвате отгоре, взимате следващата, мажете, прегъвате и слагате върху предишната, след това поливате с плънка.

Така процедирате с всички кори, като след втората слагате плънка и накрая завършвате с плънка.

Вземете отделеното масло, нарежете на парченца и сложете най-отгоре върху баницата. Слагате във фурна на 160 градуса и печете баницата около час до готовност.

Нестандартната баница е страхотна за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Правила съм я,става разкошна.
22.10.2016 19:47