Начин на приготвяне
Разтопете половината от маслото, останалото отделете настрани. Разбийте яйцата в купа, добавете киселото мляко, бапулвер и прясното мляко. Натрошете сиренето в купата и разбъркайте сместа.
Вземете една кора, намажете я с масло и я прегънете на две по дължина, така че да се получи правоъгълник във формата, в която ще печете. Вземете кексова продълговата форма, намажете с олио дъното и нейните страни.
Сложете прегънатата кора, намажете отгоре с масло, нагънете втора кора по същия начин и я сложете във формата върху другата. Поръсете корите с част от плънката.
Следват пак кори, едната мажете с масло, прегъвате на две, слагате върху плънката във формата, намазвате отгоре, взимате следващата, мажете, прегъвате и слагате върху предишната, след това поливате с плънка.
Така процедирате с всички кори, като след втората слагате плънка и накрая завършвате с плънка.
Вземете отделеното масло, нарежете на парченца и сложете най-отгоре върху баницата. Слагате във фурна на 160 градуса и печете баницата около час до готовност.
Нестандартната баница е страхотна за закуска.
Коментари