Лесна баница с локум

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2893964823
22/10/2018
"Внимание!!! Опасно вкусна баница! Да се унищожава на място "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79 174
  • Преглеждания за месеца1204
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, брашното, бакпулвера, олиото, ванилията и захарта с помощта на миксер в подходяща купа. Трябва да се получи гъста и лепкава смес. Нарежете кубчетата локум на по-малки такива.

С помощта на четка намажете една кора със сместа като внимавате да не я разкъсате. Отгоре сложете втора кора и наредете от към късата страна кубчета локум. Навийте на руло. Същото се повтаря, докато свършат корите. След това се подреждат в намазнена тава.

Печете баницата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 мин. или до получаване на приятен златист загар. Оставете да изстине напълно и през това време направете сиропа. Сложете водата и захарта в тенджера да заврат.

След това сложете ванилията. Изсипете горещият сироп върху добре изстиналата баница с локум и поръсете с кокосови стърготини.

Оставете готовата баница да се напои добре със сиропа за около 3-4 часа.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар