Лесна баница с локум

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
308
3k
680
873
3
Лесна баница с локум
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 7
22/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
"Внимание!!! Опасно вкусна баница! Да се унищожава на място"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата, брашното, бакпулвера, олиото, ванилията и захарта с помощта на миксер в подходяща купа. Трябва да се получи гъста и лепкава смес. Нарежете кубчетата локум на по-малки такива.

С помощта на четка намажете една кора със сместа като внимавате да не я разкъсате. Отгоре сложете втора кора и наредете от към късата страна кубчета локум. Навийте на руло. Същото се повтаря, докато свършат корите. След това се подреждат в намазнена тава.

Печете баницата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 мин. или до получаване на приятен златист загар. Оставете да изстине напълно и през това време направете сиропа. Сложете водата и захарта в тенджера да заврат.

След това сложете ванилията. Изсипете горещият сироп върху добре изстиналата баница с локум и поръсете с кокосови стърготини.

Оставете готовата баница да се напои добре със сиропа за около 3-4 часа.

Рейтинг

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: