Начин на приготвяне
Разделете корите на две части. Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете брашното с бакпулвера и разбъркайте. Накрая добавете едро смлените орехи и разбъркайте с шпатула.
В подходяща тава подредете 1/2 от корите, като всяка мажете с разтопено масло. Изсипете кексовата смес и подредете останалите кори, също намазани с масло. С остър нож нарежете внимателно баклавата.
В касерола сипете олиото и го сгорещете. Залейте баклавата и печете на 180 градуса, около 35-40 минути. Оставете да се охлади, поне за 4 часа и пак я нарежете (при печене се слива). Пригответе сиропа за баклавата от захарта и водата.
Варете 5-6 минути, добавете ванилията и залейте вашата баклава. Консумирайте добре охладена.
Получава се невероятен гръцки сладкиш, с който можете да зарадвате вашите гости и близки.
Опитайте и другите ни рецепти за гръцка баклава - ще останете очаровани!
Коментари