Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновани свински пържоли с уиски

Мариновани свински пържоли с уиски

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Мариновани свински пържоли с уиски
Снимка: Veselina
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"С помощта на малко качествено уиски ще превърнете тези обикновени пържоли в нещо уникално вкусно"

Необходими Продукти

  • червен пипер - 1 /2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • уиски - 1 ч.л.
  • червено вино - 4 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • свински пържоли - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е взаимствана от кулинарен блог и променена от мен. Горепосочените продукти съответстват точно на 4 пържоли.

Посоляваме четири свински пържоли и ги подправяме с черен пипер от двете страни. Поръсваме пържолите с червен пипер, суха ронена чубрица и с розмарин.

Правим си смес от 1 ч.л. уиски, 4 с.л. червено вино, 1 с.л. зехтин и 1 с.л. соев сос.

Разбъркваме сместа с лъжица и с нея поливаме 4 бр. пържоли от двете им страни. Оставяме настрана за 40 мин.

Печем след това на грил тиган, който сме сгорещили. Печем пържолите от двете страни.

Стават ароматни и много сочни.

Маринованите свински пържоли с уиски са супер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: