Начин на приготвяне
Съдът, в който приготвяме сланината, не трябва да е много по-голям от количеството на сланината.
След като си изберем съда, нарязваме сланината по възможност с размерите на съда.
Нареждането трябва да стане по възможност много плътно едно до друго
На дъното на съда насипваме около 1-2 см морска сол.
Слагаме първото парче сланина с кожата надолу, като поставяме другото до него и така, докато се запълни съдът на един ред.
Поръсваме отново с морска сол, така че да се покрие нацяло слоя от самата сланина.
Така нареждаме втория ред отново с кожата надолу и засипваме равномерно със солта.
Подреждаме така всичката сланина, като последният ред слагате с кожата нагоре и засипваме отново с около 2 см сол.
Съда затваряме с капака и оставяме да отлежи 20 дена.
Консумацията на мезето става едва след като са изминали тези дни.
Домашната сланина с морска сол е много вкусна.
Коментари