Начин на приготвяне
Пържолите се измиват, подсушават и натъркват със зехтин, кафява захар, щипка сол и подправките. Поставят се в купа и се заливат с бирата и лимоновия сок.
Съдът се завива със фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 3 часа до 1 денонощие. Колкото повече престоят, толкова по-крехки и вкусни ще станат.
30 минути преди приготвянето свинските вратни пържолите се изваждат да постоят на стайна температура, а през това време се включва фурната да загрее до 200 градуса без вентилатор.
Месото се изважда от маринатата и тя се изхвърля, тъй като вече е свършила своята работа и то е поело от нея всички вкусове и го е окрехкотила. Изхвърляме я и защото в нея има отделена кръв от дългото престояване.
Вратните пържоли се подреждат в тавичка плътно една до друга и до стените на тавата, но без да се застъпват. Заливат се със бяло вино и зехтин, малко лют пипер и още подправки, ако желаете.
Пекат се в загрятата вече фурна около 1 час и 10 минути или до златист загар. Внимава се да не изсъхнат.
Готовите вратни пържоли на фурна се поръсват със едра люспеста сол преди поднасяне. Тя ще контрастира с леката и деликатна сладост, която са поели от захарта.
Много крехки и вкусни!
Опитай и другите ни рецепти за свински пържоли или пробвай нашите страхотни маринати за пържоли.
Коментари
Много вкусни