Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Новогодишна баница с късмети

Новогодишна баница с късмети

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Новогодишна баница с късмети1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Вкусна и вълшебна баница за Нова година, всичките късмети в нея до един ще се сбъднат"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • масло - 1 пакетче (125 г)
  • сирене - 300 г
  • извара - около 100 г
  • яйца - 6 броя
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сода - 1 ч.л., за хляб
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и прибавяйки водата, оцета, солта, олиото и едното яйце, замесете тестото, докато стане на шупли.

Оставете го да почине за около 1/2 час. Разделете го на отделни питки, с големината на юмрук. Намажете ги с масло.

Слагайте една върху друга 3 питки и ги разточвайте на възможно най- тънка кора.

Сложете първата кора в подмазнена тава, като при нужда подравнете краищата. Намажете я с разтопено масло.

Пригответе плънката като смесите натрошеното сирене, изварата, 4 яйца, содата и киселото мляко.

Разпределете от плънката върху първата кора, сложете втора, намазнете я отново, пак плънка и така до изчерпване на количествата.

На места слагайте увити в алуминиево фолио късмети. Отгоре баницата се намазва с последното разбито яйце.

Сложете новогодишната баница с късмети да се пече за около 35-45 минути в умерено загряна фурна. Готовата баница завийте с кърпа, докато се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

4.3
54
47
31
20
10
Дай твоята оценка: