Начин на приготвяне
В киселото мляко слагате содата и оставяте за 10 минути. През това време разбивате яйцата и оставяте маста да се разтопи на стайна температура. Добавяте и останалите продукти и замесвате меко тесто.
Сами ще прецените колко брашно да сложите, така че да получите тесто, което да може да шприцовате. Правите розички със шприца върху застлана в тава хартия за печене и печете на 180 градуса 15-20 минути.
За да станат истински рози им трябва хубав червен цвят отгоре. Разтворете желатина в сок от компот и го оставете да набъбне. След това го разтопете на водна баня и го смесете със сладкото от ягоди. Оставете за около половин час в хладилник- важното е да не стегне до степен на желе, но и да не се разтича като вода за да може да остане върху сладките.
Когато забележите, че се е охладило и е започнало леко да стяга или обливайте сладките с лъжичка или с шприц нанасяте сладкото. Оставяте да стегне и да се получи хубаво ягодово желе отгоре и поръсвате със стърготини, ядки или топченца за украса.