Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Хрупкави маслени бисквити с глазура

Хрупкави маслени бисквити с глазура

EleonoraTsv.EleonoraTsv.
Новак
4551323
Хрупкави маслени бисквити с глазура
Снимка: EleonoraTsv.
1 / 2
03/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
50
"За 50 бр. хрупкави маслени бисквити с глазура - цели 2 тави хрупкава сладост."

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • масло - 200 г
  • пудра захар - 100 г
  • яйце - 1
  • сол - 1 щипка
  • За глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 250 г
  • царевично нишесте - 1 ч.л. натурално
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Перфектните хрупкави маслени бисквити с глазура - за 50 бр. - 2 тави:

Брашното се пресява в голяма тава или на плота и в средата се прави кладенче.

Маслото се нарязва на парченца и заедно с пудрата захар, яйцето и солта се добавят в кладенчето.

От всички продукти се замесва меко тесто, завива се в стреч фолио и се оставя на хладно за около 30 мин.

Фурната се загрява предварително на 180 °C. Тавите се застилат с хартия за печене.

Работният плот се наръсва с малко брашно.

Охладеното тесто за масленки се размесва още малко и се разатила върху плота на около 1 см дебелина.

С формички можете да изрежете вашите бисквитки, след което да ги поставите в тавата на разстояние една от друга.

Печете сладките за 10-15 мин до получаването на златистокафяв цвят. Изваждате ги да изстинат върху решетка или големи чинии.

За приготвянето на глазурата:

Белтъкът се разбива заедно със захарта и нишестето на ниска степен на миксера за около 5 мин. Добавя се лимоновият сок и отново се разбива за кратко до разтварянето на захарта.

Ако консистенцията е прекалено гъста, може да добавите по малко студена вода, отново разбърквайки до получаване на желаната гъстота.

Моите маслени бисквити покрих отгоре с глазура и изрисувах със сладкарски флумастер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: