Начин на приготвяне
Активирате си маята с топлата вода, захарта и няколко лъжици брашно. Когато шупне я изсипвате в предварително изсипана част от брашното в подходящ съд. Добавяте също и яйцето, солта, содата загасена в оцета и олиото.
Започвате да бъркате, като постепенно добавяте брашно, аз го правя с вилица, докато започне да става трудно. Махате вилицата и започвате с ръце. Трябва да получите меко и еластично тесто, което се натиска с лекота. Оставяте да утрои обема си. Когато прецените, че е готово го раделяте на 2 части.
Разточвате първата на лист, дебел приблизително 7-8 мм. Натрошавате сиренето, нарязвате маслото на малки парченца и разхвърляте върху листа. Разточвате и втората половина и покривате като капак. Нарязвате пак масло и разхвърляте върху листа.
Навивате на руло, като докато навивате, издърпвате рулото с ръцете настрани, да не остава дебело по средата, а да се разпредели равномерно. Подреждате си формичките за мъфини или хартиените кошнички, намаслявате ги и започвате да режете рулото на парчета дебели по 1-1/2 см приблизително.
Всяко парче слагате във формичка. Оставяте ги да починат още 15 мин. докато загрее фурната. Разбивате си жълтъците, намазвате обилно и поръсвате със сусам. Печете в загрята на 170 градуса фурна на долна скара до зачервяване.
Не можахме да видим на следващия ден как са, защото въпреки голямото количество - всичко се изяде, но като изстинаха станаха даже още по-вкусни!
Приятен апетит!