Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца с булгур и гъби

Пилешки крилца с булгур и гъби

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пилешки крилца с булгур и гъби
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Крехко пилешко месце в интересна комбинация от булгур и гъби. Опитайте това страхотно предложение"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 тарелка
  • лук - 1/2 глава кромид
  • гъби - 15 бр малки
  • булгур - 200 г
  • сол
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата сложете в мазнината да се запържат леко и от двете страни. През това време нарежете гъбите и лука и ги добавете към вече позапържените крилца.

Разбърквайте 3-4 минути докато и те станат готови и налейте 1 и 1/2 ч.ч. топла вода. След около 5 минути добавете и булгура. Посолете ястието с подправки по свои вкус и оставете на котлона като намалите силата му на половина.

Наглеждайте ястието и го разбърквайте отвреме навреме, за да не загори отдолу булгурът. Ако водата изври, а той все още не е готов, може да долеете още половин чаша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Харесва ми рецептата, не съм готвила булгур, но за ориз и аз повече варя ориза, харесва ни по - възварен
24.10.2016 06:25
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Мони, или си го варила булгура много, или си му сложила много вода според мен, изглежда супер преварен
23.10.2016 22:41
1
1
Покажи всички подкоментари