Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешки крилца с гъби и ориз в гювеч

Пилешки крилца с гъби и ориз в гювеч

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки крилца с гъби и ориз в гювеч
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Такава вкусотия сме ви приготвили, че няма да се спрете, докато не изядете всичко"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • ориз - 400 г
  • гъби - 250 г
  • чушки - 1 бр.
  • домат - 1 бр., настърган
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете крилцата. Запържете ги закратко в малко олио. Добавят се нарязаните лук и чушка.

След няколко минути добавете гъбите, подправките, настъргания домат и налейте вода.

След като заври, добавете ориза, разбъркайте и изсипете сместа в гювеча.

Затворете капака и гответе ястието на 180-200 градуса до готовност.

Периодично разбърквайте, докато оризът се свари и поеме водата (оставете да има малко от водата, след като се охлади, ще я поеме).

Пилешките крилца с гъби и ориз в гювеч са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Простичките манджи са си най-вкусни!
17.11.2022 20:34