Розички с грис

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Розички с грис1 / 2
24/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8-10
"Вкусно и ароматно - две причини да сложите край на диетата"

Необходими Продукти

  • олио - 1 в.ч.
  • масло - 1/2 пакет меко
  • кисело мляко - 1 в.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • грис - 1 в.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 4 - 5 в.ч.
  • Сироп
  • вода - 5 в.ч.
  • захар - 4 в.ч.
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. В тенджера се слагат всички продукти. Вари се за около 5-10 минути и се оставя да се охлади, но не напълно. Трябва да е хладко.

Всички продукти за тестото се слагат в дълбока купа, като содата се смесва с киселото мляко, а ванилията с брашното, и се омесва меко тесто. Разточва се на кръгла кора. С помощта на чаена чаша се разрязва тестото.

Вземат се 5 парчета и се нареждат като бисквитки за сервиране, увиват се на руло и се режат по средата. Нареждат се в леко набрашнена и намаслена тава с разрезите нагоре. Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса.

Изкарват се от фурната и докато са още горещи, се заливат с хладкия сироп. Оставят се на хладно да престоят за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: