Начин на приготвяне
Първо се приготвя сиропът. В тенджера се слагат всички продукти. Вари се за около 5-10 минути и се оставя да се охлади, но не напълно. Трябва да е хладко.
Всички продукти за тестото се слагат в дълбока купа, като содата се смесва с киселото мляко, а ванилията с брашното, и се омесва меко тесто. Разточва се на кръгла кора. С помощта на чаена чаша се разрязва тестото.
Вземат се 5 парчета и се нареждат като бисквитки за сервиране, увиват се на руло и се режат по средата. Нареждат се в леко набрашнена и намаслена тава с разрезите нагоре. Пекат се в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Изкарват се от фурната и докато са още горещи, се заливат с хладкия сироп. Оставят се на хладно да престоят за няколко часа.