Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Паниран карфиол с чеснов сос

Паниран карфиол с чеснов сос

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
26/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-3
"Обожаваме вкуса на това есенно мезе, особено в комбинация с чеснов сос"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средна глава
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • брашно - колкото поеме до гъста кашичка
  • черен пипер
  • бира - 1 к.ч.
  • олио
  • сол
  • за соса
  • майонеза - 1/2 кутийка
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • чесън - на прах
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте карфиола и разделете на розички. Сложете вода да заври, като в нея добавите една лъжица сол.

Сложете карфиола да ври докато омекне. Разбийте яйцата с бирата, брашното малко черен пипер и щипка сол.

Готовият карфиол отцедете и охладете, след което загрейте олио в дълбок тиган и панирайте розичките, като всяка потапяте в кашата.

Пържете до златисто и поднесете с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: