Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса; малка кръгла тавичка, добре намаслена с масло.
Всяка кора се намаслява добре с маслото, което със стайна температура. Намаслява се с ръка, като се взима бучката масло и направо се минава през кората. Оставя се настрани.
Следва втората кора по същия начин, като се захлупва върху първата. Следва третата кора, която се захлупва върху другите две.
Плънката се приготвя от сиренето, нарязаната на ситно с нож моцарела и се добавя крема сиренето Филаделфия. Прибавя се и едно яйце за спойка.
Разбърква се и се поставя върху трите кори обилно. Завиват се на руло, което се завива като охлюв и се поставят във формата.
С останалото масло се намазват с ръка обилно отгоре корите.
Баницата се пече на 180 градуса до хубаво зачервяване.
Забележка: Бяха ми останали кори за баница, които бях замразила във фризера. Така ми пречеха и днес реших да ги направя с останалите продукти, дребни като грамаж, които или ще хвърля, или ще използвам за нещо.
Реших второто и я спретнах за 15 минути. Стана една прекрасна баничка с чудесна плънка. За една вкусна закуска с кафето.
Бързата баница със сирене, моцарела и крема сирене е готова.
Коментари
Много ми е приятно , че си качила още една снимка, към основните. Баницата наистина е много добра.
Благодаря ти!