Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите на дребни парченца. Сипете прясното мляко в тенджера и оставете да заври на не много силен котлон. Прибавете маслото и бъркайте, докато то се разтопи.
След това добавете настъргания шоколад и бъркайте, докато се стопи. Добавете ванилията, брендито и рома. Разбъркайте сместа и оставете за кратко да се охлади.
Добавете бисквитите и хубаво разбъркайте, ако не е гъста сместа, добавете още натрошени бисквити.
С намазана в мазнина лъжица за порциониране на сладолед правите хубави големи топки, като притискате сместа, за да няма въздух, и редите в тава, покрита с хартия за печене или фолио.
Готовите топки слагате в хладилник да стегнат, след което заливате с глазурата, която се прави като всички съставки се разбъркват и се сгъстяват на котлон, след което се добавя бучка масло. Можете да използвате и разтопен на водна баня шоколад и да залеете.
Поръсвате със шоколадови пръчици.