Мариновано козе сирене в зехтин и подправки

30/10/2016
"Много вкусно и ароматно сиренце, но с него се пие много домашно вино!"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 902
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиреното се нарязва с остър нож на еднакви по големина кубчета или както ви е удобно.

В бурканче смесваме сушените подправки, затваря се с капачка и се разклаща, да се смесят добре.

В чисто бурканче на дъното се нарежда един ред кубчета сиренца, поръсени от всички страни със подправките.

Магданозът се нарязва на ситно и поръсваме сиренето, следва втори ред кубчета сирене с подправки, поръсваме с магданоз и така, докато се напълни бурканът.

Малко преди края се поставя и малко стръкче пресен розмарин, защото има силен аромат и не всички го харесват.

Заливаме със зехтин до горния ръб на буркана, затваря се с капачка и съхранявам в хладилника! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар