Начин на приготвяне
Пилешкото месо се нарязва на парчета, бутчетата също се разделят на горна и долна част за по-голямо удобство. В дълбок тиган или в тенджера, без да добавяте мазнина, се слагат парчета месо и се оставят да се варят в собствен сос на слаб котлон.
Добавя се малко сол, къри и черен пипер. Месото се обезкостява , кожата се сваля, а бульонът се запазва. После месото се нарязва на кубчета. В чашка сипваме трите желатина и заливаме със студена вода 100 мл, разбърква се добре и оставяме да стегне.
Сварените моркови се нарязват и те на кубчета, нашите са по едри, но е по-добре да са по ситно нарязани, за по-здрава спойка с месото. Смесват се пилешко месо и моркови.
Желатинът се разбърква в бульона от пилето и се смесва с месото и морковите. Разбърква се много добре заради желатина.
Взема се чиста пластмасова бутилка от газирано 2 литра и с нож се отрязва горната част. Пълним с лъжица от сместа, леко се притиска, отгоре се затваря с капаче от алуминиево фолио и се оставя в хладилник за една нощ.
На другия ден се реже с нож бутилката и ролето се изважда. Нарязва се на филии и хапваме с чаша вино!
Страхотно е! Рецептата е от нета!
Коментари