Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Рулца»Пилешко роле в бутер тесто

Пилешко роле в бутер тесто

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пилешко роле в бутер тесто1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Хрупкава месна изненада, която лесно може да превърнете във вкусен обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • пилешко месо - гърди 4 бр.
  • кисели краставички
  • моркови
  • чушки - червени
  • лук
  • пушено сирене
  • бял пипер
  • бяло вино - 300 мл.
  • розмарин
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пилешките гърди се оформят пържоли. Поръсват се с бял пипер, заливат се с виното и се оставят да се мариноват.

Морковите се бланшират и след това измиват със студена вода

Оформя се ролето, като във всяка пържола се поставя кисела краставичка, морков, червена чушка, съвсем малко розмарин и пушено сирене и няколко пера пресен лук. Ролето се фиксира с клечки за зъби.

Правят се торбички от алуминиево фолио, в тях се поставя ролето, добавя се по малко от виното, в което е мариновано месото. Торбичката се затваря. Подреждат се в тавичка и се пекат на силна фурна за 10 минути, след което се намалява на слабо и се пече още 30 минути.

След изпичане ролетата се оставят да се охладят.

Реже се кашкавал и се завива около ролето, цялото роле се завива в бутер тесто.

Пече се до изпичане на бутер тестото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: