Пилешко роле с гъби

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пилешко роле с гъби
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
18/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Ще ах-нете, щом опитате пилешкото роле с гъби, гарантираме"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр. комплект
  • гъби - 100 г
  • ементал - 2 бр. тънко нарязани резенчета
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
  • бяло вино - 50 мл
  • за панировката
  • галета - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • за гарнитурата
  • гъби - 300 г микс пресни
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • масло - бучка
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете пилешките гърди на две. Във всяко парче направете прорез, но без да стигате до края. Посолете и поръсете с черен пипер.

В прорезите сложете по резен ементал или друго сирене по ваш вкус. Сложете и няколко филийки гъби. Защипете прорезите с клечки за зъби.

Разбийте едно яйце, потопете всяко роле в яйцето, след това оваляйте в галета, отново повторете с яйцето и галетата. Подмажете тавичка със зехтин.

Сложете ролетата, полейте ги със зехтин. В тавичката налейте 50 мл бяло вино. Изпечете ролето на 200 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар.

За гарнитурата нарежете гъбите на филийки, а моркова на ситни кубчета. Сложете зеленчуците в тенджерка, добавете бучка краве масло, зехтин и щипка сол.

Задушете докато останат на мазнина. След като гъбите са готови, овкусете с черен пипер и щипка магданоз. Наредете руладините върху канапе от задушените гъби и поднесете ястието топло.

Да ви е сладко! Пилешкото роле с гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: