Начин на приготвяне
Разделете пилешките гърди на две. Във всяко парче направете прорез, но без да стигате до края. Посолете и поръсете с черен пипер.
В прорезите сложете по резен ементал или друго сирене по ваш вкус. Сложете и няколко филийки гъби. Защипете прорезите с клечки за зъби.
Разбийте едно яйце, потопете всяко роле в яйцето, след това оваляйте в галета, отново повторете с яйцето и галетата. Подмажете тавичка със зехтин.
Сложете ролетата, полейте ги със зехтин. В тавичката налейте 50 мл бяло вино. Изпечете ролето на 200 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар.
За гарнитурата нарежете гъбите на филийки, а моркова на ситни кубчета. Сложете зеленчуците в тенджерка, добавете бучка краве масло, зехтин и щипка сол.
Задушете докато останат на мазнина. След като гъбите са готови, овкусете с черен пипер и щипка магданоз. Наредете руладините върху канапе от задушените гъби и поднесете ястието топло.
Да ви е сладко! Пилешкото роле с гъби е готово.