Начин на приготвяне
Пилешкото месо се нарязва на едри парчета и се слага в тиган на слаб огън да къкри в собствен сос за около 25 мин, като се захлупва с капак. Не се добавя никаква мазнина. Посолява се на вкус, овкусява се с черен пипер и подправка за пиле.
През това време орехите се начукват и смилат. Желатинът се разтваря в 60-70 мл хладка вода.
След като пилешкото бъде готово, бульонът се изсипва в отделна купа, а месото се оставя да изстине напълно, след което се накълцва на по-дребни парченца.
Разтвореният вече желатин се добавя към бульона. Към накълцаното месо се добавят смлените орехи, чесън на прах, разбърква се и се изсипва бульона с желатин.
Оставя се да престои малко, докато изстине напълно.
Взимате една пластмасова бутилка, изрязвате гърлото и я напълвате с приготвената смес плътно. Оставя се да престои в хладилник за няколко часа, докато стегне.
После внимателно се изкарва от бутилката.
Чудесно мезе за вашата ракийка.