Пилешко роле в бутилка

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Пилешко роле в бутилка
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1-2
"Най-вкусните мезета се приготвят с много мерак, доказано е!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • орехи - 5 - 6 бр.
  • желатин - 1/2 пакетче
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол
  • черен пипер
  • подправка за пиле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на едри парчета и се слага в тиган на слаб огън да къкри в собствен сос за около 25 мин, като се захлупва с капак. Не се добавя никаква мазнина. Посолява се на вкус, овкусява се с черен пипер и подправка за пиле.

През това време орехите се начукват и смилат. Желатинът се разтваря в 60-70 мл хладка вода.

След като пилешкото бъде готово, бульонът се изсипва в отделна купа, а месото се оставя да изстине напълно, след което се накълцва на по-дребни парченца.

Разтвореният вече желатин се добавя към бульона. Към накълцаното месо се добавят смлените орехи, чесън на прах, разбърква се и се изсипва бульона с желатин.

Оставя се да престои малко, докато изстине напълно.

Взимате една пластмасова бутилка, изрязвате гърлото и я напълвате с приготвената смес плътно. Оставя се да престои в хладилник за няколко часа, докато стегне.

После внимателно се изкарва от бутилката.

Чудесно мезе за вашата ракийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: