Ориз по манастирски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
30/12/2011
"Далеч от светската суета монасите похапват вкусен и ароматен ориз, чиято рецепта споделяме с вас!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
60 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо412 293
  • Преглеждания за месеца1883
  • Преглеждания за седмицата82
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена60

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ориз на Тиган

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Изплакнете ориза в 7 води и го отцедете. Залейте го с вряла вода 1:2 и оставете да ври, докато абсорбира течността.

Отделно в по-голям съд загрейте 80-100 мл олио и запържете последователно накълцания лук, нарязаните на кубчета моркови и чушка, нарязаните на филии гъби.

Щом омекнат добавете маслините, нарязаната на ситно тиквичка и овкусете с малко сол, а може да добавите и черен пипер на вкус.

Добавете доматеното пюре, а след като зеленчуците омекнат, прибавете ориза и разбъркайте.

Овкусете с подправките и щом оризът е напълно готов, свалете от котлона. Разбъркайте с малко накълцан пресен магданоз.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
29.85 лв.
Виж ››

Имате котлон - ние имаме тиган за него. Гответе с песен на уста заедно с тигана с двойно дъно, който ще се погрижи за уникалния вкус на всяко ястие!

Рейтинг

5 12
4 7
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Румяна Сакалийска
Става много вкусно!
0
0
Марияна борисова
Запържвам оризът и добавям доматите.Като поври малко наливам и малко вода
4
0
Ирина Андреева Jolie
Само маслини не слагам,защото не обичам.Голяма вкусотия! :)
12
1