Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Ориз със свинско по манастирски

Ориз със свинско по манастирски

ВелизараВелизара
Новак
6507
Ориз със свинско по манастирски
Снимка: Велизара
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
"Ориз със свинско е класика, а тази рецепта за ориз със свинско по манастирски е лесна и много вкусна."

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • свинско месо - 600 г
  • лук - 3 глави
  • олио - 150 мл
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът със свинско е класика, а тази рецепта за ориз със свинско по манастирски е лесна и много вкусна.

Първо сваряваме месото.

После пържим лука в олиото, след това добавяме в тигана към лук и олиото ориз.

Слагаме свареното месо, лука, олиото, дафинов лист, черен пипер и 8 чаши вода в тавата и печем на 180 градуса за 40 минути.

Получава се много вкусен ориз със свинско на фурна.

Да ви е вкусно!

Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите предложения за боб по манастирски и леща по манастирски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: