Панирана бамя

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
06/01/2012
"Списъкът с перфектните мезета на бира току що се обогати с още едно предложение, което непременно трябва да опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 432
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бамя - 500 г
  • яйца - 1 - 2 броя
  • царевично брашно - 100 г
  • бира - 100 мл
  • брашно
  • олио - за пържене
  • оцет
  • сол
  • индийско орехче
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бамята и я почистете от дръжките. Кипнете вода с малко сол и 1-2 с.л. оцет и бланширайте бамята за 5 минути. След това хубаво я отцедете за около 10-15 минути.

Разбийте яйцата и добавете царевично брашно, щипка индийско орехче и къри и бира. Разбийте до получаване на каша.

Разделете бамята на 2 части, защото ще я пържите на 2 пъти. Оваляйте първо едната част в брашно, след това в панировката и с помощта на решетъчна лъжица леко отцедете и пуснете в сгорещено олио.

Извадете и отцедете върху решетка или кухненска хартия бамята и повторете процедурата с другата половина.

Мултифункционално ренде с 5 приставки-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
22.32 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар