Панирана бамя

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Панирана бамя
Снимка: Jivka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3
"Списъкът с перфектните мезета на бира току що се обогати с още едно предложение, което непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • бамя - 500 г
  • яйца - 1 - 2 броя
  • царевично брашно - 100 г
  • бира - 100 мл
  • брашно
  • олио - за пържене
  • оцет
  • сол
  • индийско орехче
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бамята и я почистете от дръжките. Кипнете вода с малко сол и 1-2 с.л. оцет и бланширайте бамята за 5 минути. След това хубаво я отцедете за около 10-15 минути.

Разбийте яйцата и добавете царевично брашно, щипка индийско орехче и къри и бира. Разбийте до получаване на каша.

Разделете бамята на 2 части, защото ще я пържите на 2 пъти. Оваляйте първо едната част в брашно, след това в панировката и с помощта на решетъчна лъжица леко отцедете и пуснете в сгорещено олио.

Извадете и отцедете върху решетка или кухненска хартия бамята и повторете процедурата с другата половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: