Панирана пърхутка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Панирана пърхутка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Ако не сте хапвали панирана пърхутка досега, задължително пробвайте"

Необходими Продукти

  • пърхутки - 800 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр. малки
  • масло
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и почистват. Оставят се да се отцедят от водата и се нарязват на едри филии.

В дълбок съд се чукват яйцата и се разбиват. Отделно се сипва и брашното за панировката, смесено с подправките.

Гъбите се топват в яйцата и след това се овалват в подправеното брашно.

Изпържват се в силно сгорещена мазнина и се оставят върху салфетка или кухненска хартия.

Биреното мезе се поднася топло.

Панираната пърхутка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: