Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирана мерлуза

Панирана мерлуза

Панирана мерлуза
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Мирише ни на чаша узо..."

Необходими Продукти

  • мерлуза - 500 г филе
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 100 г
  • корнфлейкс - около 250 г
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на тънки пръчици и го посолете! Може леко да го замразите, така рязането е по-лесно.

В дълбока чиния разбийте яйцата с щипка сол, а в друга чиния сипете брашното.

В голяма купа сипете корнфлейкса и леко го начупете. Сипете олиото в тиган и го сложете да загрее.

Панирайте рибата първо в брашното, после в яйцата и накрая хубаво оваляйте в корнфлейкса.

Изпържете от двете страни до златисто и поднесете с лимон.

Панираната мерлуза е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: