Начин на приготвяне
Сварих 6-7 картофа, нарязани на шайби в подсолена вода. Докато се вариха нарязах около 400 г свинско филе на малки хапчици и задуших с половин чаша вино и малко вода.
Когато остана само на мазнина, сложих половин глава лук и розмарин. Но винаги може да сложите подправки по ваш избор. Аз следващия път ще пробвам с чубрица. Задуших мръвките и лука под капак и махнах от котлона.
Намачках сварените картофи на пюре с малко масло и го разделих на 2 части.
Намазах незалепваща тавичка с масло и изсипах половината пюре, наредих цялата тавичка със суров бейби спанак и изсипах свинското с лука, настъргах кашкавал, пак спанак и останалото пюре.
Загладих добре и мушнах в предварително загрята фурна. Като се позапече настъргах кашкавал.Обратно във фурната за златист цвят.
Коментари